Piše: Biscani.net

U predivnom gestu humanosti i solidarnosti, Ženski rukometni klub Bihać organizirao je humanitarnu akciju pod nazivom “Svi za Lejlu”.

Kroz ovu inicijativu, svi su se udružili kako bi se pružila podrška Lejli Gverić i njenom narednom periodu oporavka.

Akcija je privukla velik odaziv, a svima koji su kupili karte izražena je velika zahvalnost za njihovu podršku. Ukupno je prodano 644 karata, što je rezultiralo prikupljenim iznosom od 1933,00 KM. Sva prikupljena sredstva danas su uplaćena na račun fondacije Pomozi.ba, koja će osigurati da Lejla Gverić dobije potrebnu pomoć za svoj oporavak.

Osim podrške koju su pružili kupnjom karata, akciju su podržali i brojni sportski kolektivi, među kojima su se istakli OZRK “Iskra”, ŽRK “Bosna” Tešanj, te Ženski rukometni klub Cazin. Također, posebno se zahvaljuju svim navijačima koji su došli u dvoranu Luka kako bi podržali ovu hvale vrijednu inicijativu.

Svi sudionici ove akcije pokazali su veliko srce i solidarnost prema Lejli Gverić, a ŽRK Bihać izražava najbolje želje za njen što brži oporavak. Ovakvi primjeri zajedništva i brige za druge su svjetla točka u našoj zajednici i potvrda da zajedno možemo učiniti velike stvari.