Kada se Kristina Džordan (40) 2001. godine udala za svog supruga Dereka, bila je skoro 50 kilograma teža od njega.

Od malih nogu je imala problema sa gojaznošću, a onda je odlučila da drastično promijeni svoj život i uspjela je da skine više od 60 kilograma.

Četrdesetogodišnjakinja iz Arizone, kaže da joj je vjenčanje bilo najbolji dan u životu, ali tada nije mogla da nosi svoju omiljenu vjenčanicu jer joj je njenih tadašnjih 123 kilograma ograničavalo izbor. Sada, nakon što je izgubila 60 kilograma, ponovno se udala za svog muža, noseći svoju savršenu haljinu.

Nakon što se vjenčala s mužem po drugi put, lakša za 60 kilograma, kako bi stala u vjenčanicu iz snova, kaže da su joj vježbanje i “zdrava svježa hrana” pomogli da skine svu tu težinu.

Majka troje djece, i sada licencirani nutricionista, rekla je da ju je njena težina ograničavala pri izboru vjenčanice i da je morala da se odluči za haljinu u koju može da “uđe”, a koja “nije bila njen stil” – ali je bila jedna od rijetkih opcija u njenoj veličini.

Kristina se cijeli život borila sa svojom težinom – pila je gazirana pića za doručak i tokom cijelog dana je jela samo brzu hranu, a večeru bi završila prženim namirnicama i milkšejkom za dezert.

Poslije 20 godina Kristina je sada neprepoznatljiva, uz pomoć potpune promjene svoje ishrane i režima vježbanja. Brzu hranu je zamijenila organskim salatama, smutijima, ribom ili nemasnim mesom.

Ona dodaje da joj je samopouzdanje naglo poraslo nakon što je upoznala supruga, koji ju je uverio da je lijepa i da će je uvijek voljeti, bez obzira na njen izgled. Suprugovo nepokolebljivo divljenje i podrška dali su joj samopouzdanje da ostvari svoje snove o gubitku kilograma.

Napravila je velike promjene u načinu života koje su joj pomogle da smrša – uključujući tu i redovne treninge i jedenje mnogo zdrave, svježe hrane – što joj je pomoglo da postigne ciljanu težinu od 60-tak kilograma.

Takođe, umjesto gaziranih pića, pije vodu ili domaću limunadu od lubenice. A hamburgere i pomfrit je zamijenila salatama, povrćem i nemasnim proteinima.

– Sada kada sam smršala, osećam se apsolutno nevjerovatno i kao potpuno nova osoba. Nisam ista žena kakva sam bila prije nego što sam krenula na ovo putovanje. Jača sam, mudrija i samouvjerenija. Neće biti lako, ali isplatiće se. Ako ja to mogu, onda možeš i ti – ističe Kristina.

objektiv.rs