Ispravljena nepravda prema radnicima: U naredna dva dana na računima bit će iznos šest naknada (VIDEO)

Danas su u Bihaću, u Službi za zapošljavanje USK, uručili oko 500 rješenja za isplatu naknada radnicima iz osam firmi s ovog područja, koji su obespravljeni u stečajnim postupcima.

Počinjen je niz grešaka prvo od poslodavaca a zatim u Službi za zapošljavanje a borba ovih ljudi da ostavare bar pravo na naknade, nakon što su, ne svojom krivicom, u stečaju ostali bez posla, trajala je godinama. Nakon što su danas preuzeli rješenja, tokom naredna dva dana na njihovim računima bit će iznos šest naknada a isplata će biti nastavljena naredne godine.

Premijer Husein Rošić zahvalio se radnicima što su mu vjerovali kad im je 18. jula, nekoliko dana nakon što je preuzeo dužnost, obećao da će učiniti sve da se ispravi ova nepravda i da dobiju naknade.

Premijer Rošić zahvalio se na trudu i v.d. direktoru Službe za zapošljavanje USK Anandu Bakalu, te krajiškim zastupnicima : Asimu Kamberu, Željku Mirkoviću i Ekremu Prošiću koji su, zajedno s njim, borili se da se greške isprave i osiguraju sredstva za naknade.

– Oni koji su vršili opstrukcije, koji nisu dali da se isprave greške, koji su podnosili prijave protiv premijera Rošića zbog insistiranja da se vama izdaju rješenja i da vam se doznači novac, koji je stigao za isplatu, ja te iste javno pozivam da uključe i mene u prijavu. I meni će biti čast da, zajedno s njim, odgovaram zbog borbe za prava radnika, kazao je Mirković, u razgovoru sa radnicima koji su danas preuzeli rješenja.