Izvršeno ispitivanje sirove vode izvorišta Klokot

Biscani.net
Saopštenje za javnost JP Vodovod Bihać o kvaliteti vode.

Na osnovu izvršenih uzimanja uzoraka vode, dana 11.09. 2017. godine od strane ZU “Zavod za javno zdravstvo USK” Bihać i dostave uzoraka “Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo” Zagreb izvršeno je ispitivanje sirove vode izvorišta Klokot i pitke vode iz vodovodne mreže sa punkta na Ozimicama II B6/D5 na sljedeće parametre:
– policiklične aromatske ugljikovodonike,
– fenole i
– pesticide

ZU “Zavod za javno zdravstvo USK” Bihać ne vrši ispitivanja na gore navedene parametre, te je zbog toga ispitivanje izvršeno u “Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo” Zagreb i dobivene su konačne ocjene na dana 20.09.2017. godine.

Konačna ocjena za uzorak sirove vode izvorišta Klokot – ODGOVARA odredbama Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.

Konačna ocjena za uzorak iz vodovodne mreže sa punkta na Ozimicama II B6/D5 – ODGOVARA odredbama Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.

U prilogu akta su ispitni izvještaji uzoraka vode sa rezultatima analiza dobivenih od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. ZU “Zavod za javno zdravstvo USK” Bihać dostavio je JP “Vodovod” d.o.o. Bihać ispitne izvještaje dana 02.10.2017. godine, aktom broj 1230/17.

Za ranije godine vršena su ispitivanja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo na teške metale, pesticide i mineralna ulja. Ispitivanja su vršena 2009, 2010 i 2011. godine i svi uzorci su odgovarali odredbama Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.

Damir Felić
direktor JP Vodovod Bihać0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...