Snažno nevrijeme pogodilo je Cazin i Krajinu.

Prema informacijama koje nam stižu od građana poplavili su objekti i putevi.

U mjestu Čehići, snažan vjetar i obilne padavine uzrokovali su velike štete, otežavajući pristup i promet u tom području.

Došlo je do značajnog oštećenja puta, a zahvaljujući brzoj reakciji mještana put je osposobljen za normalno funkcionisanje saobraćaja.

U mjestu Tržačka Raštela zbog oborinskih voda i jake kiše došlo je do poplava više objekata. Zabilježen porast vodostaja u rijekama i potocima što je izazvalo izlivanje, poplavivši puteve i kuće.

Šteta će biti procijenjena nakon povlačenja vode.

Lokalne vlasti i službe za hitne intervencije su na terenu, pokušavajući pružiti pomoć i osigurati sigurnost stanovništva.

Ovo je još jednom pokazalo koliko su prirodne nepogode nepredvidive i koliko je važno biti spreman na brzu reakciju.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U jutarnjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u južnim i sjevernim i centralnim područjima. Tokom dana, lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuje u većem dijelu zemlje. Padavine mogu biti i obilnije, a moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31 stupanj.

Biometeorološke prilike će biti relativno povoljne. Mada će noć i jutro sa više svježine, opštu sliku činiti ugodnijom, porast temperatura tokom dana, sparno i nestabilno vrijeme uz mogućnost povremenih pljuskova, kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogu uzrokovati jačanje tegoba. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti, osobito u poslijepodnevnim satima, te reducirati boravak na otvorenom u sunčanijim periodima

PROGNOZA VREMENA ZA 28.06.2024 (Petak)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi su mogući u istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 29.06.2024 (Subota)., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 30.06.2024 (Nedjelja)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.Razvojem oblačnosti, ponegedje u sjevernim područjima može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stupnja.

Izvor:Cazin.net