U sklopu posjete gradu Bihać , Bajazit Jašarević, direktor JP Elektroprivreda BiH, zajedno sa Emdžadom Galijaševićem, gradonačelnikom Bihaća i kantonalnim premijerom i federalnim ministrom poljoprivrede Izudinom Saračevićem i Šemsudinom Dedićem , posjetio je HE Kostela i most koji spaja ovu centralu i u naselja Kostela i Brekovica sa ostatkom grada.

Naime, Grad Bihać i JP Elektroprivreda BiH , prošle godine potpisali su Program prijateljskog okruženja zahvaljujućio kojem će se raditi rekonstrukcija mosta u naselju Brekovica. Riječ je o programu zahvaljujući kojem je gradska uprava Bihaća dobila sredstva u iznosu od 500.000 KM od Elektroprivrede BiH, uz obećanje za dodatnih 200.000 KM, za izgradnju novog mosta u Brekovici čime će biti omogućeno normalno odvijanje saobraćaja prema jednoj od najvećih mjesnih zajednica u gradu Bihaću.

„Most prema Brekovici i ovoj hidrocentrali napravljen je prije mnogo godina i ne omogućava dvosmjerno odvijanje saobraćaja i evo JP Elektroprivreda BiH kao društveno odgovorna kompanija odlučila je izdvojiti značajna sredstva da se napravi još jedna traka na mostu. Pored sredstava za most, grad Bihać dobio je još 500.000 KM putem Federalne direkcije za ceste zahvaljujući kojom ćemo riješiti raskrsnicu kod mosta i na taj način zaokružiti projekat oko i na mostu Brekovica „- kazao je gradonačelnik Galijašević, zahvalivši se menadžmentu Elektroprivrede BiH na društvenoj odgovornosti i podršci lokalnoj zajednici.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.