Na društvenim mrežama su se nedavno pojavili videozapisi koji prikazuju nevjerojatno podizanje automobila do čak 44. sprata zgrade, a čini se da su radnici to postigli bez većih poteškoća.

U ovom izvanrednom poduhvatu, tim radnika koristio je snažnu čeličnu užad kako bi automobil podigli iznad balkona, a zatim ga pažljivo spustili na ciljani sprat. Ovaj neobični prizor privukao je veliku pažnju na društvenim mrežama i postao viralan, a mnogi su ostali zapanjeni tehničkom vještinom i preciznošću izvedbe ovog zadatka. Detalji o lokaciji i razlozima ovog podizanja automobila ostaju nepoznati, ali videozapisi svakako prikazuju izvanredan primjer timskog rada i inovativnosti.

Na društvenim mrežama su objavljeni snimci podizanja automobila do 44. sprata bez većih problema, a tim radnika je iskoristio čeličnu užad da bi automobil privukao iznad balkona i zatim ga spustio.

Milijarder iz kineskog grada Fuđena donio je neobičnu odluku da smjesti luksuzni Rolls-Royce Ghost u svom penthausu, koji se nalazi na čak 44. spratu zgrade. Ovaj potez nije bio nimalo lak, jer je podizanje automobila na takvu visinu iziskivalo posebno inženjersko rješenje.

Milijarder je angažirao inženjersku firmu da izradi unikatni gvozdeni “kavez” ili okvir za Ghost. Zatim je, uz pomoć tri izuzetno izdržljiva čelična kabla i pomoću dizalice, ovaj luksuzni automobil podignut do svog odredišta na 44. spratu.

Iako je ovo impresivno dostignuće inženjeringa i tehnologije, postavlja se pitanje što će vlasnik automobila učiniti ako poželi voziti svoj Rolls-Royce. Jedno od rješenja je izgradnja novog okvira i spuštanje automobila na tlo uz pomoć dizalice.

Ovo nije prvi put da milijarderi donose takve odluke. U svibnju, jedan australijski multimilioner postavio je model McLaren Senna GTR u svoj penthaus na 57. spratu, čija vrijednost iznosi čak 39 miliona evra. Svjestan je da će automobil vjerojatno zauvijek ostati u apartmanu, budući da bi njegovo uklanjanje bilo gotovo nemoguća misija.