Preljuba nikako ne bi smjela biti opravdana niti okarakterizovana kao nešto “što se jednostavno desi”.

Odnosi sa oženjenim muškarcima su poput pijanstva. U periodu kada pijemo alkohol, svijet je lijep. Problemi počinju sutradan, kada dođe mamurluk i kada shvatimo da smo ipak pretjerali. Sličan osjećaj je kada ste u vezi sa zauzetim čovjekom.

Lijepo vam je dok ste sa njim, uživate dok ste u njegovom zagrljaju, ali čim ode osjećate se loše i nezadovoljno. Ono što je najzanimljivije, čak i kada prođe period zaljubljivanja, kada žena već vidi da taj odnos nije tako „lijep“, onda se počinju javljati problemi.

Tačnije, počne se javljati ljubomora, posesivnost pa čak i pretjerana požrtvovanost da se njegova veza ili brak ponište. Kada muškarac ne živi sa ljubavnicom, to može izgledati kao dobar odnos. Jer tako se ne susrećete sa svakodnevnim problemima i nesuglasicama u zajedničkom životu.

Ne morate se svakodnevno dogovarati oko porodičnih problema, ne morate graditi zajednički život. Zbog toga ta veza i opstaje. On se žali njoj na svoj život, ona na svoj. Oboje su jedno za drugo nešto kao “ispušni ventil”. Ali to ne traje dugo.

U takvoj vezi uvijek dolazi kazna. A kazna za takav odnos je začarani krug iz kojeg je nemoguće izaći bez gubitaka. Kazna su usamljenost i očaj. Možda se neće pojaviti na početku vašeg odnosa, ali pojaviće se kad tad. I izjedaće vas sve dok se takav odnos ne raščisti.

(pult24)