Koliko su vam puta rekli “volim te”? Koliko puta su to stvarno dokazali?

“Volim te” je jedna od najljepših fraza na svakom jeziku svijeta. Nema osobe kojoj ne prija. Može li se reći drugačije? Može. Čak ljepše. Može se reći:

Štitiću te. Štitiću našu ljubav od onih koji nam ne žele dobro. Biću neko kome možeš vjerovati. Biću tvoje sklonište, tvoja sigurna luka. Uvijek ću ti čuvati leđa. Uvijek se možeš osloniti na mene. Kad padneš, pomoći ću ti da ustaneš i uvijek ću se brinuti da imaš sve što trebaš. I poštovaću te. Tvoje mišljenje, ličnost, tvoje snove i želje. Poštovaću te zbog svega što jesi.

Opraštaću ti sve male i velike stvari, nesmotreno izgovorene riječi nakon napornog dana. Oprostiću ti sve one situacije u kojima nismo bili svjesni koliko smo jedno drugo povrijedili.

Žrtvovat ću svoje vrijeme za nešto što želiš raditi.
Uvijek ću biti sretan što si sa mnom.

U idealnom svijetu sve ove izjave trebale bi dolaziti u paketu s ljubavlju.Bilo ih je koje smo voljeli, ali upravo zbog nedostatka poštovanja, uvažavanja i oprosta, na kraju ipak nismo ostali. Većina nas ostaje s ljudima koji nam opraštaju, koji nas podržavaju, koji nas dižu kada padamo, koji su puno više od samog “volim te”.

Budite pažljivi kada izgovarate ove riječi. Obavezno se prvo potrudite da razumijete šta znače. U protivnom, ostaće samo jedna od najljepših fraza na svakom jeziku svijeta….

Izvor: lolamagazin