Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević danas je ugostio kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima, Denisa Bećirovića. Povod za boravak Denisa Bećirovića je večerašnja promocija njegove knjige „Država BiH u fokusu“, a na današnjem susretu razgovaralo se o ključnim problemima u zemlji, aktuelnom stanju te mogućim rješenjima koja bi popravila trenutno stanje i pokrenula BiH u pravcu stabilizacije i razvoja.

-„Želim da se najiskrenije zahvalim građanima Unsko- sanskog kantona i najvećem broju gradonačelnika i načelnika koji su podržali moju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. Danas sam u USK radi promocije moje zadnje knjige, Država BiH u fokusu. Želimo građanima reći šta su suštinske poruke te knjige, a one su da BiH mora snažno krenuti u pravcu ulaska u EU i NATO savez, da moramo okupiti sve političke stranke na kapitalnim državnim pitanjima. Želim biti član Predsjedništva BiH koji će povezivati ljude iz različitih političkih partija kada su u pitanju interesi države BiH. Ne napadam svoje protukandidate već naprotiv, ukazujem da se trebamo fokusirati na ključne probleme građana BiH, a to su nezaposlenost, kriminal i korupcija te zabrinjavajući odlazak mladih iz BiH. Moja poruka građanima je da su to naši glavni neprijatelji i da svu energiju i resurse moramo usmjeriti na rješavanje tih pitanja. U tom smislu je i ova posjeta gradonačelniku Cazina u funkciji da razmijenimo mišljenja i da pokušamo pokrenuti jednu pozitivnu Bosnu i Hercegovinu u narednom periodu“, rekao je Denis Bećirović.

Zajednička ocjena je da, unatoč svim problemima i zabrinjavajućem odlasku ljudi iz BiH, postoje mogućnosti da se stanje popravi i da se sistemskim radom, promjenama u društvu i zajedničkim fokusiranjem na opći napredak , procesi okrenu u dobrom smjeru za ovu zemlju i njene građane.

-„Mi smo zadovoljni i počašćeni time što će g. Bećirović promovirati u Cazinu knjigu koja govori o BiH, ključnim problemima naše države i mogućim rješenjima, a nas upravo te teme interesiraju. Živimo u BiH i osjećamo taj ambijent i sve posljedice problema koje BiH ima. Veže nas optimizam i zajednička vizija da je moguć napredak BiH i upravo na tim temeljima gradimo elemente našeg zajedničkog rada. Otud i naša politička podrška kandidaturi Denisa Bećirovića čiju zrelost u političkom i ljudskom smislu smo prepoznali kao korisnu za napredak Bosne i Hercegovine i promjene iz stanja u kojem se nalazimo, a s kojim su građani nezadovoljni“, istaknuo je gradonačelnik Ogrešević.

Opći izbori su u oktobru ove godine i na njima će građani, uz članove Predsjedništva, birati svoje predstavnike u najvišim državnim parlamentima. Zaključak današnjeg susreta je da se moramo okupljati na ključnim pitanjima za Bosnu i Hercegovinu i bolji i kvalitetniji život svih njenih građana.