Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Piše: Biscani.net

U skladu s obilježavanjem Svjetskog dana dijabetesa, Zdravstvena ustanova (ZU) Kantonalna bolnica “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću donijela je Program obilježavanja mjeseca borbe protiv dijabetesa tipa 1 i tipa 2. Ovim programom, bolnica želi podići svijest o širokoj rasprostranjenosti dijabetesa među populacijom te pružiti podršku oboljelima i njihovim udruženjima.

U suradnji s Udruženjem djece i omladine oboljele od dijabetesa Unsko-sanskog kantona, bolnica je organizirala aktivnosti na Gradskom trgu u Bihaću. Zdravstveni radnici pružali su zainteresiranim građanima besplatno mjerenje glukoze u krvi, krvnog tlaka, te mjerenje tjelesne težine i visine. Ukupno je izmjereno 560 građana.

“ZU Kantonalna bolnica ‘Dr. Irfan Ljubijankić’ Bihać posvećena je brizi o osobama oboljelim od šećerne bolesti tokom cijele godine, a ova kampanja predstavlja još jedan korak ka prevenciji i ranom otkrivanju dijabetesa”, istaknuo je zdravstveni tim bolnice.

Ovim aktivnostima bolnica pridonosi širenju svijesti o dijabetesu te potiče građane na redovite medicinske preglede i brigu o vlastitom zdravlju.

(Biscani.net)