Avion kompanije Marathon Airlinesa, avio-kompanije koja obavlja letove za Air Serbiu, sa 106 putnika sletio je na beogradski aerodrom ‘Nikola Tesla‘ s rupom u trupu aviona i oštećenim krilom.

Avion kompanije Marathon Airlinesa, avio-kompanije koja obavlja letove za Air Serbiu, sa 106 putnika sletio je na beogradski aerodrom ‘Nikola Tesla‘ s rupom u trupu aviona i oštećenim krilom, vidi se na fotografijama i snimkama objavljenim na društvenim mrežama, piše N1 Srbija.

Avion je oštećen u nedjelju uvečer prilikom polijetanja s beogradskog aerodroma kada je udario u svjetlosnu signalizaciju na kraju piste. Kako se neslužbeno doznaje, uzrok incidenta je kratak zalet koji je pilot uzeo prilikom polijetanja, tako da nije imao dovoljno vremena da se ranije odvoji od piste i izbjegne svjetlosnu signalizaciju.

Avion je u takvom stanju sat vremena kružio iznad Beograda, da bi konačno sletio. Zbog curenja goriva vatrogasci su morali prskati letjelicu pjenom da bi se izbjegao požar.

Air Serbia je priopćila da je avion na letu za Düsseldorf vraćen iz tehničkih razloga, a da sigurnost putnika nije bila ugrožena ni u jednom trenutku.

(jutarnji.hr)