Piše: Biscani.net

Večeras je Karate klub Bihać ponovno pokazao svoju velikodušnost i brižnost prema svojim članovima organizirajući iftar za svoje članove. Ovaj gest ljubaznosti nije iznenađenje za one koji su upoznati koliku pažnju klub pridaje svojim pristalicama, ali ovog puta su nadmašili sami sebe.

Naime, klub je pozvao svoje mlade članove da se pridruže iftaru, ne tražeći od njihovih roditelja financijski doprinos, iako je bilo roditelja koji su htjeli svojom voljom učestvovati. Ovo nije prvi put da Karate klub Bihać nudi svojim članovima više od samo sportskih aktivnosti.

S obzirom na veliki broj gostiju – čak 61 osobu – iftar je morao biti organiziran na dvije lokacije. Pizzeria City i restoran Hayat bili su domaćini ovog posebnog događaja, omogućavajući članovima kluba da uživaju u ukusnim jelima i druženju u ugodnom okruženju.

Ovaj plemeniti čin Karate kluba Bihać ističe se kao primjer solidarnosti, ljubaznosti i brige za druge. Njihova odluka da finansiraju iftar za svoje članove bez ikakvih uslovljavanja pokazuje duboku predanost vrijednostima društva i podrške unutar kluba.

Ramazan je prilika da najmlađi spoznaju njegove blagodati kroz ramazanske aktivnosti, kako bi se i oni navikavali na izvršavanje ove islamske dužnosti, te kako bi stekli lijepo mišljenje o ibadetima i razvijali ramazanske navike.

Neka ovaj divan gest bude inspiracija za sve nas da se okrenemo jedni drugima s otvorenim srcem.

Karate klub Bihać zaslužuje pohvale, ali i primjer su kako jedan klub može imati veliki utjecaj na svoje članove i širu zajednicu.