Kevin Costner (64) smatra se jednim od najboljih američkih glumaca, a uz to je i veliki zavodnik. Međutim, njegov život nije uvijek bio radostan. Kevin je morao proći kroz uspone i padove sve dok konačno nije upoznao ženu koja mu je promijenila život. Vratila mu je vjeru u ljubav i želju da postane bolji čovjek. Dok je na ekranu bio samouvjereni pobjednik, u privatnom životu doživljavao je razočaranja.

Iz braka s prvom suprugom Cindy Silvom ima troje djece. Razveli su se 1994. godine. Izgledalo je kao da ga više ništa u životu ne može iznenaditi, ali tada je upoznao manekenku i dizajnericu torbi, Christine Baumgartner. Kako se ispostavilo, to je bila ljubav za cijeli život. Sve je počelo 1994. godine.

Iako tada još nije poznavao Christine, njegov brak bio je u krizi. Mnogo je oklijevao oko okončanja braka, najviše zbog djece. Kevin je želio spasiti obitelj. Na kraju su on i njegova tadašnja supruga dali zajedničku izjavu: “Nakon 16 godina braka donijeli smo tešku odluku – razvesti se. Razvodimo se apsolutno mirno, nakon što smo prijateljski riješili sva financijska pitanja i pitanja skrbništva nad djecom. Bez uvreda i propusta, gotovo je…”

“Kada sam upoznao Christine, nisam ni slutio da se opet mogu zaljubiti,” prisjeća se Kevin Costner. “Ali čim smo počeli družiti, izliječio sam se od pesimizma. Bilo je to kao da me nepoznata sila iznova sastavljala od tisuću dijelova koji su mi do tada bili slomljeni. Kao da sam se ponovo rodio.”

Iako je odnos između Christine i Kevina bio divan, par je prekinuo. Kevin nije bio spreman za brak jer se nisu slagali oko pitanja djece. “Strah mi nije dozvoljavao da se oženim Christine. Ona je zaista željela dijete, dok ja nisam bio siguran da ću tom djetetu biti dobar otac,” priznao je glumac.

“Ne bih mogao živjeti bez Christine,” iskren je Kevin. “Jednog jutra sam se probudio i pomislio: Izgubit ću najljepšu ženu na svijetu. Ona je spremna biti sa mnom do posljednjeg daha, a ja se bojim imati djecu? Ne smiješ propustiti ljubav. Samo reci Da!”

Unatoč strahovima, Kevin je ubrzo ponovno postao otac. Prve tri godine par je odlučio živjeti samo za sebe, ali već 2007. godine rodio se njihov prvi sin Cayden. Od tog trenutka Kevin Costner se potpuno promijenio. Više se ne pojavljuje u rubricama za skandale. Postao je uzoran suprug i otac – pravi obiteljski čovjek.

Petnaest godina nakon vjenčanja, Kevin priznaje da je postao još sretniji: “Zaljubio sam se u život, suprugu i djecu! To ne znači da više ne moram raditi na vezama. I dalje se trudim jer imam troje djece koja moraju živjeti u skladnoj i dobroj obitelji. Imam prelijepu ženu i ne želim da gleda nikoga drugog osim mene. Zato se trudim biti poseban za nju, a ne kao svi ostali…”

Na pitanje novinara koja je tajna njegovog sretnog braka, Kevin kaže: “Možda je to sposobnost da priznam grešku i zatražim oprost. Znam da zvuči jednostavno, ali iz nekog razloga mnogim ljudima je teško reći ‘Oprosti’. Ne treba se bojati priznati voljenoj osobi da niste bili u pravu i da žalite. To samo jača vezu.”