KFW projekt ulazi u završnu fazu

rtvusk.ba
Projekt odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda u Bihaću, tzv. KFW projekt, ulazi u završnu fazu. Gradonačelni Šuhret Fazlić potvrdio nam je da će radovi biti okončani za otprilike dva mjeseca.

Potrebni ugovori su potpisani, međutim, ono što se nameće kao problem jesu dodatna novčana sredstva koja treba iznaći, a koja su pala na teret budžeta grada. I pored toga, gradonačelnik je uvjeren da će ovaj projekt konačno biti završen u narednih 60 dana.

Na ove sedmice održanoj sjednici Gradskoga vijeća, gradonačelnik Fazlić je naglasio da se radi o jednom od najvažnijih i najskupljih infratrukturnih zahvata u Bihaću od kraja rata.

Gradonačelnik je pozvao kantonalnu i federalnu vlast da pomognu završetak pomenutih radova u okviru svojih kapaciteta. Gradonačelnik Bihaća kaže kako Vlada Kantona ima određene obaveze prema ovom gradu i očekuje da ih ispuni. Precizirao je kako se radi o dva miliona KM duga .

Fazlić naglašava da, bez obzira na trenutnu podjelu političke moći, gradu treba pomoći, jer KFW projekt je važan sve građane i treba ga privesti kraju.

Gradonačelnik je siguran da će se u narednih šezdeset dana KFW staviti ad acta, a, već ovih dana kreće se u realizaciju projekta „Aerodrom Golubić“, što će biti veliki impuls za razvoj ovog kraja.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...