Šejla Zonić ima 30 godina i rođena je u Njemačkoj gdje su njeni roditelji izbjegli tokom ratnih dešavanja, a nakon četiri godine, sa porodicom se vratila u Bosnu i Hercegovinu u selo Kamengrad kod Sanskog Mosta gdje je odrasla.

Talentovana pjevačica tvrdi da je počela da pjeva kada je naučila da govori, a sa samo šest godina imala je prvi kontakt sa klavirom na kojem je sama odsvirala melodiju iz jedne serije.

Sa 11 godina je imala prvi javni nastup u Sanskom Mostu nakon čega je počela da nastupa, a pred kraj osnovne škole ona je radila nastup u svom gradu za Novu godinu kada je zaradila i prvi novac, ali priznaje da joj nije bilo lako što je ona morala da radi dok su se njeni drugari provodili.

Nakon osmog razreda, odlučila je da će muzika biti njen put zbog čega odlazi u internat kada je napustila rodno mesto zbog školovanja u čemu su se roditelji podržali.

Školovanje u Sarajevu
Logičan slijed nakon srednje škole bila je Muzička akademija koju je upisala u Sarajevu, a iako su mnogi očekivali da će uporedi sa tim nastupati, roditelji su joj strogo zabranili da radi, međutim ona je na svoju ruku prekršila obećanje i otepjvala nekoliko svirki kako bi zaradila novac za studijski mikrofon.

Grupa Divanhana
Kada je upisala magistarski rad počela je da radi kako bi se finansijski osamostalila, a zatim je uslijedio poziv grupe „Divanhana“ čiji je postala član i sa kojima je pjevala sevdah. Sa njima je snimila studijski album kada je prepoznala i ljubav prema studijskom radu za koji je do tada sumnjala da nije dovoljno dobra.

“Nisam imala šta da jedem”
Ipak, tokom pandemije dogodio joj se krah kada je uslijed zatvaranja svega ostala bez priliva novca, koji nije željela da traži ni od najbližih sve dok nije shvatila da neće moći drugačije da preživi.

– Sestre su mi priskočile upomoć, jedna je poslala pomoć da platim kiriju tri mjeseca, a druga za kraj magistarskog. Nerviralo me je kod mene jer nikada nisam htjela da tražim pomoć, bilo me je stid, to mi je bio poraz. Osjećala sam se strašno usamljeno, panični napadi, napadi anskioznosti sa pitanjem šta sam do sada radila. Pitala sam se šta radim, jedem u ovom gradu rižu i kečap, nemam maletne šta da jedem. Nisam imala obraza od roditelja bilo šta da tražim jer je otac bio bolestan, živjeli su samo od njegove penzije. Bilo mi je glupo da ja prava i zdrava tražim, sama sam htjela i eto mi sad. Shvatila sam da ne može tako i da treba da krenem na psihoterapiju da se malo „reprogramiram“- ispričala je pjevačica u Pričaonici Sanje Ćulibrk koja je donijela odluku da se vrati u Sanski Most i počne ispočetka.

Kako ističe u tom periodu je ponovo „procvjetala“, čemu je doprinjelo i upoznavanje sa sadašnjim suprugom o kome je i ranije čula lijepe riječi, a koji je u tom periodu zapratio na društvenim mrežama i odlučio da joj se javi.

Izvor: N1