Koliko su odgovorni prema biračima krajiški zastupnici u Sarajevu?

cazin.net

Poslanici vladajuće većine, SDA i SBB nula posto učinak u komunikaciji sa biračima. Šepić najučinkovitiji zastupnik

Prošle sedmice su bh. mediji objavili informaciju o aktivnostima poslanika u Parlamentu BiH i koliko isti komuniciraju sa građanima u obavljanju svojih redovnih poslova, zastupanja interesa tih istih građana, zahvaljujući čijim glasovima se jedino i može biti u Parlamentu. Na vrhu liste, sa stopostotnim učinkom je bio Senad Šepić, poslanik u Parlamentu BiH, izabran u Unsko-sanskom kantonu. Tragom te informacije, dobili smo više upita naših čitalaca o učinku i ostalih predstavnika koji sjede u parlamentima u Sarajevu, a birao ih je krajiški narod.

Zato smo, uradili analizu, dostupnu na javnom portalu www.javnarasprava.ba i dostavljamo vam tabelu u prilogu. Primjetno je da je više od pola poslanika i delegata od ukupno 18, koliko ih dolaze iz Krajine, potpuno ćutalo na upite građana i imaju učinak 0 posto.

Također, činjenica je da poslanici koji dolaze iz stranaka koje čine vladajuću većinu na federalnom i državnom nivou (SDA i SBB), njih ukupno 5, (Asim Kamber, Esad Bašagić, Mehmed Mahmić, Kasim Mulalić i Azra Hadžić) su potpuno gluhi na upite i zahtjeve birača i od ukupno 80 pitanja koliko su dobili zajedno, nisu odgovorili niti na jedno i zajednički učinak im je 0 posto. Nažalost, zbog toga je i stanje u našem kantonu i zemlji ovako kakvo jeste.

S druge strane, izrazitu aktivnost i odgovornost prema svojim biračima i javnosti pokazao je donedavni član SDA, a sada lider Nezavisnog bloka Senad Šepić, kojega su građani najviše i tražili, obraćali se, a i on maksimalno odgovorio, od 65 pitanja na sve i jedno i tako postigao stopostotni učinak.

Građani i birači, koji biraju svoje predstavnike trebaju biti informisani o njihovom radu i zalaganju i na osnovu toga će lakše donijeti odluku o podršci kandidatima i na izborima 2018. godine.

O svim detaljima, pogledajte u piloženoj tabeli.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...