Javna kuhinja Imaret iz Bihaća, posljednih dana suočava se sa finanisjskim problemima, te je zbog neizmirenih dugovanja prema dobavljačima u situaciji da se obustavi isporuka kruha za korisnike.
Društvena odgovornost domaće kompanije Robot nije izostala ni ovoga puta, te je u najkraćem roku, pružila nesebičnu podršku i pomoć javnoj kuhinji a samim tim i njenim korisnicima.

Kako bi riješili problem obustave isporuke kruha, ali i obezbjedili dovoljne količine za cijeli mjesec Ramazan, Robot je donirao 2,5 tone brašna, koje će riješiti dug Javne kuhinje i nahraniti one kojima je to najpotrebnije.

”Čim smo dobili informaciju da je Javna kuhinja u problemu, cijeli kolektiv marketing službe kompanije Robot reagovao je odmah i s jednim ciljem, a to je da moramo pomoći i to brzo. Drago mi je da možemo pomoći i uvijek smo tu za bilo koji vid podrške kada je Javna kuhinja Imaret upitanju, što smo pokazali i ovaj put” – izjavila je Amina Brotlić PR Robot-a.

Da je donacija od ogromnog značaja, potvrđuju i riječi direktora Regionalnog odbora Merhameta Bihać, Alena Prošića:

”Kako je javnost upoznata, naše dugovanje prema dobavljačima kruha iznosilo je 6.000 KM i svakog trenutka nam je prijetila obustava. Zahvaljujući kompaniji Robot, koja je prva i jedina poduzela ovako velik korak, riješili smo pitanje opskrbe kruhom za cijeli Ramazan. Ovo je ogromno za našu kuhinju a prvenstveno njene korisnike, jer Robotovom donacijom moći ćemo i naredni mjesec hraniti mnoge njene korisnike. Moram spomenuti da je kompanija Robot godinama uz nas te im želim i dalje uspješan rad u budućnosti.”

Javna kuhinja Imaret je zasada sigurna, a za sve koji žele pomoći, možete ih pronaći na adresi Ul. Midžića mahala 3.

/rtvbihac.ba