Košarkaši bez Muse otputovali na turnir “Trofej Makedonije”

klix.ba
Muška seniorska košarkaška reprezentacija BiH otputovala je na turnir "Trofej Makedonije" u Skoplje, gdje je očekuju susreti s Holandijom, Portugalom i Makedonijom. O očekivanjima našeg tima govorio je direktor reprezentacije Siniša Kovačević.

“To će biti pripremne utakmice u kojima želimo podići nivo igre te da se ekipa uigra pred predstojeće pretkvalifikacije. Protivnici su po mjeri, oni također igraju pretkvalifikacije, to je sličan nivo ekipa kao što su one u pretkvalifikacijama. Svaka utakmica je bitna, ekipa je mlada i kroz te utakmice treba sazrijevati”, izjavio je Kovačević.

Košarkaši su nedavno u dva navrata pobijedili Bjelorusiju u prijateljskim susretima te su pokazali veliku borbu i požrtvovanost. To je recept za uspjeh.

“Očekujemo borbenost i zalaganje, jer će samo to donijeti zadovoljavajući rezultat”, rekao je direktor reprezentacije.

Musa i Tomić ne putuju u Makedoniju zbog povreda.

“Musa je u procesu rehabilitacije, neće biti na raspolaganju ekipi u Makedoniji. Određenih problema ima i Obrad Tomić koji neće putovati u Makedoniju, ali će nešto kasnije biti spreman”, završio je Kovačević.

Prvu utakmicu seniori će odigrati u četvrtak od 18:00 sati protiv selekcije Holandije, u petak u istom terminu je na programu utakmica protiv Portugala, dok će u subotu od 20:00 sati naši reprezentativci odmjeriti snage s domaćinom Makedonijom.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...