Internacionalni Burch Univerzitet (IBU) u Sarajevu proslavio je 16. godišnjicu svog postojanja i rada svečanom ceremonijom promoviranja diplomanata, magistranata i doktoranata, održanom u petak, 5. jula u hotelu Hills.

Ova značajna prekretnica obilježava 16 godina kontinuiranog rasta, akademske izvrsnosti i poduzetničkog duha. Od skromnih početaka, Univerzitet je prerastao u uglednu instituciju posvećenu akademskom uspjehu i poduzetništvu, pripremajući studente za buduće izazove kroz praktično učenje i inovativne pristupe.

Tokom ceremonije predstavljeni su diplomanti, magistranti i doktoranti generacije 2023/2024, a proglašena je i najbolja studentica generacije. Titulu “Najbolji student Univerziteta” (Valedictorian) dobila je Lejla Ćehić iz Bihaća, koja je završila studij s titulom Bachelor of Science in Management, istaknuvši se visokim prosjekom ocjena, vannastavnim angažmanom i karijernim razvojem.

Lejla je imala priliku da se obrati gostima te je u svom govoru istaknula važnost zajednice u razvijanju pojedinca, nakon čega je svoje ime upisala u stablo najboljih studenata Univerziteta.

U ime redakcije “Biscani.net” portala želimo uputiti srdačne čestitke Internacionalnom Burch Univerzitetu na proslavi 16. godišnjice. Posebne čestitke upućujemo svim diplomantima, magistrantima i doktorantima generacije 2023/2024, a naročito našoj najboljoj studentici generacije, Lejli Ćehić. Lejla, ne sumnjamo da je titula “Najbolji student Univerziteta” zaslužena i ponosni smo što ste dio naše zajednice.