Foto: FBI

Mala Maria je pronađena 5 godina nakon što je nestala sa svojom biološkom majkom koja ju je otela.

FBI je objavio da je djevojčica koja je oteta iz trgovačkog centra u Washingtonu 2018. godine, pronađena živa i zdrava u Meksiku.

Aranza Maria Ochoa Lopez je imala četiri godine kad je posljednji put viđena tijekom nadziranog susreta sa svojom biološkom majkom u trgovačkom centru u gradu Vancouveru.

Nakon što je majka uhićena u Puebli u Meksiku 2019. godine, djevojčica nije bila pronađena sve do veljače ove godine. Dužnosnici su potvrdili da je djevojčica, koja sada ima osam godina, pronađena u Michoacánu u Meksiku i vraćena u SAD.

Richard A Collodi, specijalni agent zadužen za terenski ured FBI-a u Seattleu, izjavio je: “Više od četiri godine, FBI i naši partneri nisu odustali od Aranze. Naša briga sada će biti pružanje podrške Aranzi dok ona bude započinjala svoju reintegraciju u SAD-u”.

Majka nestale djevojčice, Esmeralda Lopez-Lopez, priznala je krivnju za otmicu i pljačku drugog stupnja te miješanje u starateljstvo prvog stupnja na Višem sudu okruga Clark u siječnju 2021. Osuđena je na kaznu od 20 mjeseci zatvora.

Djevojčica je bila pod starateljstvom države nakon što je 2017. smještena u udomiteljsku obitelj zbog pritužbi da ju je majka zlostavljala.

Majci je omogućeno da viđa kćerku dvaput tjedno. Međutim, tijekom jednog susreta, majka je zatražila da odvede kćerku na toalet, a zapravo ju je odvela do automobila koji je vozio sudionik.(novizivot.net)