Na sastanku sa predsjednikom Obrtničke Komore G-dinom Šemsudinom Bajrićem razgovaralo se o organizaciji te planovima Obrtničke komore u 2016. godini kao i mogućnostima podrške resornog ministarstva u razvoju sektora obrta i malog poduzentištva. Pored informacije o ustroju komore, današnji sastanak usmjeren je na konkretne projekte koje trenutno implementira Obrtnička Komora kao i planirane projekte koji se namjeravaju realizirati u ovoj godini.

Resorni ministar je izrazio zadovoljstvo što je ovo jedna od rijetkih komora gdje nema puno administracije. U OK USK zaposleno je samo jedno tehničko lice, predsjednik je vezan ugovorom o djelu, finansiraju se iz uplata od članarine a sva budžetska podrška se usmjerava na konkretne projekte od kojih obrtnici unaprijeđuju svoje poslovanje.
Ministar je potvrdio daljnju podršku Vlade USK obrtnicima i Obrtničkoj Komori kako kroz pravnu, promotivnu, edukativnu ali i finansijsku pomoć za konkretne projekte te izrazio očekivanja da će uložena budžetska sredstva rezultirati unaprijeđenjem poslovanja i otvaranjem novih radnih mjesta u ovom sektoru.
„ Više obrta i jako poduzetništvo su rješenje za nezaposlenost a samim tim i ključ da se zaustavi aktuelno iseljavanje“ – poručio je ministar Crnkić.