Od male firme koja je svoje prve korake napravila u tek nekoliko kvadrata, sa prijateljima, entuzijastima, kreativcima, do velike kompanije prošlo je punih 15 godina napornog i predanog rada.

Ova kompanija je rasla i gradila se uz pomoć ljudi, vrijednih radnika, po svim vremenskim uvjetima – po kiši i snijegu, na nesnosnim vrućinama i hladnoćama, a sve to kako bi pružili najbolje što imamo i najbolje što znamo.  MISS.NET je svjestan zalaganja svojih uposlenika,  svaki uspjeh dijelio je prvo sa njima. Proslave godišnjice firme prepričavaju se tokom cijele godine, do one sljedeće kada MISS.NET ponovo, na jednom mjestu, okupi svoje radnike.

MISS.NET danas predstavlja telekomunikacjskog operatera koji nudi usluge kablovske televizije, interneta i fiksne telefonije na području Unsko-sanskog kantona. Kompanija je ovo koja je okrenuta budućnosti, a da bismo  razumjeli budućnost – moramo pamtiti početke.

U aprilu 2003. godine MISS.NET je dobio licencu Regulatorne agencije za komunikacije, pet mjeseci kasnije urbanističku, a nedugo zatim i građevinsku dozvolu. Tada su na kablovsku televiziju priključena prva domaćinstva u bihaćkom naselju Ozimice 2. Istovremeno, MISS.NET je započeo sa aktivnostima za dolazak kablovske televizije u Bosansku Krupu i Cazin.

Četiri godine nakon uvođenja kablovske televizije, 2007. godine MISS.NET pravi korak naprijed i proširuje svoju uslugu. Uz pomoć tadašnjeg prvoklasnog Motorolinog modema internet je ušao u naše kuće i stanove. Pored dotadašnjeg ADSL interneta korisnici MISS.NET kablovske su dobili mogućnost korištenja interneta preko naše koaksijalne mreže.

A onda 2014. godine uvodimo i treću uslugu – fiksnu telefoniju. i ovaj put smo oduševili mnoge naše korisnike i to sa novim paketima i besplatnim razgovorima prema svim mrežama u BiH. Tu svakako treba spomenuti tzv. “penzionerski paket”  s kojim je MISS.NET napravio pravi bum među ovom populacijom.

MISS.NET se još jednom dokazao kao društveno odgovorna kompanija

MISS.NET kao društveno odgovorna kompanija odlučio je priskočiti u pomoć umjetničkoj školi Nusret Keskin Braco donacijom od 2000 KM.

Umjetnička škola smještena je u zgradi Klostera, koji je na listi nacionalnih spomenika BiH. Zgrada je sagrađena davne 1892. godine i od tada je rekonstruirana samo jednom – osamdesetih godina prošlog stoljeća. Posljednji snijeg je uništio ionako dotrajali krov škole u kojoj svakodnevno boravi 500 učenika i nastavnog osoblja. S prvim kišama voda se slijeva u učionice. Inspekcije su utvrdile da je boravak pod ovakvim krovom opasan po život za sve one koji u njoj borave.

Veliko priznanje za vlasnicu MISS.NET-a

Davne 2003. godine prva žena koja je u to vrijeme kao vlasnica i direktorica kompanije MISS.NET prihvatila izazov i upustila se u kablovsku industriju koja je tad bila novina, kako u državi, tako i na Balkanu.

Ono što se rijetki usude da sanjaju – postala je realnost. Od 2003. do danas – 15 godina od osnivanja i dalje je na čelu kompanije sa sjajnom perspektivom te predstavlja model uspješnog biznisa. To je prepoznato i od strane Privredne komore USK koja je gospođi Mirzeti Isić dodijelila nagradu za najuspješniju ženu poduzetnicu u 2017. godini.

Izjava za medije: MIRZETA ISIĆ, direktorica kompanije MISS.NET