Da li se preljuba može oprostiti i šta se dešava poslije toga? Jedan prevareni muškarac dijeli sa vama svoju priču.

Istina je, preljuba se može oprostiti. Čak i ako je trajala duže godina ili se desila sa više različitih ljudi. Ja sam prvi koji je svojoj supruzi oprostio preljubu. Bilo mi je teško preći preko toga da me je varala skoro četiri godine, i to sa dva muškarca.

Kada mi je na kraju sve priznala, rekla je da je jedan bio greška a da je drugog ipak voljela. Na kraju je shvatila da su obojica bili greške i htjela je da nastavi dalje život samo sa mnom. Povjerovao sam joj, i nakon dugo vremena provedenog u razmišljanju – oprostio sam.

Znao sam da će biti teško nastaviti živjeti sa njom poslije svega, ali nisam imao pojma koliko će biti teško. Evo šta se dešava u vašem životu nakon što oprostite prevaru. Prvo, shvatićete da nikada nećete moći vratiti povjerenje. I to ne samo u tu osobu koja vas je varala, već i u sve druge ljude.

Možda ćete osjetiti da ste vratili povjerenje, ali to nikada neće biti ni blizu 90%. Drugo, uvijek će vas mučiti crv sumnje. Postaćete obazriviji i sumnjičljiviji, i time ćete izluđivati i sebe i vašu partnerku/partnera. Treće, ljubav više nećete gledati istim očima.

Iako ste oprostili svom partneru, uvijek će vam se vraćati u glavi slike preljube. To nikada neće proći. Čak i kada ste sami u spavaćoj sobi i poželite se opustiti te slike će vam prolaziti kroz glavu. Kao što rekoh, prevaru možete oprostiti, ali to će nakon toga biti u potpunosti drugačiji period.

(pult24)