MUP USK objavio identitet pljačkaša kladionice “Premier” u Bihaću (FOTO)

usn.ba

Dana 27.02.2018.godine, Policijskoj stanici Bihać, obratila se uposlenica sportske kladionice „ Premier “ locirane u mjestu Brekovica, općina Bihać, koja je prijavila napad od strane dvije muške maskirane osobe te da su od iste otuđili novac.

Uviđajnim radnjama od strane istražitelja OKP PS Bihać, utvrđeno je da su počinioci ovog krivičnog djela, na naročito drzak način i uz prijetnju vatrenim oružjem – automatskom puškom, od uposlenice kladionice otuđili novac u iznosu oko 500 KM te su nakon izvršenog krivičnog djela uputili se u nepoznatom pravcu.

Obaviještene su sve policijske patrole na području USK-a, da bi u mjestu Prošići, općina Cazin, policijski službenici PS Cazin uočili dvije nepoznate muške osobe koje su se po nailasku policijske patrole dale se u bjekstvo.

Brzom intervencijom policijskih službenika PS Cazin, osobe su lišene slobode a radi se o S.S.rođen 1997. godine i 17-godišnjaku, oba sa područja općine Cazin, kod kojih je pronađeno i sredstvo izvršenja krivičnog djela- automatska puška i novac koji je otuđen iz kladionice.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Razbojništvo“ iz člana 289 KZ FBiH, nad licima je zavedena kriminalistička obrada a nakon kompletiranja predmeta, istražitelji OKP PS Bihać, dostavit će Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom Kantonalnom tužilaštvu.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...