Musa: Moramo pobijediti na naredne dvije utakmice

fokus.ba

Cedevita danas u sklopu 21. kola regionalne ABA lige u Skoplju gostuje kod MZT-a. Dva kola prije kraja regularne sezone u ABA ligi tim Jure Zdovca je na trećem mjestu s omjerom 15:5. Budućnost VOLI kao druga ima omjer 16:4 i bolju međusobnu koš-razliku od Cedevite, a prva Zvezda je na 17:3. MZT trenutno ima omjer 3:17 i, s obzirom da niko drugi nema manje od sedam pobjeda, jasno je da će po završetku ove sezone ispasti iz lige. Makedonci će stoga moći odigrati opušteno, a Cedevita se mora boriti dok god ima šanse da eventualno u polufinalu doigravanja izbori prednost domaćeg terena. Džanan Musa jedan je od onih koji je imao reprezentativne obaveze proteklih dana. Zajedno s Andrijom Stipanovićem igrao je za bh. reprezentaciju.

– Vratili smo se s reprezentativnih pauza. Dosta smo svi potrošeni, no trener je to znao prepoznati i dao je reprezentativcima dva dana odmora, tako da smo se u neku ruku odmorili. Sad imamo vremena i prostora da se, kako bi rekli, zaletimo i uhvatimo zalet pred završnicu ABA lige, rekao je Musa.

Musa nije dvojio – u posljednje dvije utakmice ABA lige očekuje pobjede.

– Mi u preostale dvije utakmice u ABA ligi očekujemo pobjede. Mislim da smo u Skoplju favoriti, ali danas svi igraju košarku, svi treniraju i trude se, tako da trebamo tu utakmicu shvatiti ozbiljno kako bi je na kraju završili s pobjedom, izjavio je Musa.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...