Zlatni kadeti sinoć su u Zaragozi ubjedljivo savladali Južnu Koreju i sa drugog mjesta se plasirali u dalji krug gdje nas čeka selekcija Australije. Naš kapiten, Džanan Musa, nakon meča otvorio je dušu.

“Mislim da ne valjam. Mislim da ono što su novine pisale i portali neki za nas što je bilo jako loše u Bosni i Hercegovini. Da smo mi umišljeni momci, da nemamo šta da tražimo na Svjetskom prvenstvu to me jako pogodilo i mi smo se skupili u našim redovima i pokazali ovom utakmicom da itekako vrijedimo, da smo evropski prvaci i da ćemo to pokazivati na Svjetskom prvenstvu. Ovo je pobjeda za one ljude koji su istinski vjerovali i voljeli nas do zadnje kapi znoja”, rekao je Musa.

Naša selekcija u utorak igra meč protiv Australije, a Musa vjeruje da se naš tim može nositi protiv ove ekipe u osmini finala Svjetskog prvenstva. “Mislim da je Australija jedna nezgodna reprezentacija oni su pokazali svašta, ali isto su tako pokazali svoje greške i vjerujem da imamo šansu u osmini finala protiv njh”, dodao je naš kapiten. Atkosfera u dvorani je bila sjajna, te su naši navijači tokom cijelog meča pružali podršku bh. igračima.

“Igramo za te ljude koji nas vole. To je nešto posebno kada igrate za svoju zemlju i znate da iza sebe imate dosta ljudi koji vas bodre i koji umiru zajedno s vama na terenu. Jednostavno je neopisiv osjećaj kada igramo pred takvim ljudima”, zaključio je Musa.

sportsport.ba