Muzička manifestacija: “Prvi glas Bosanskog Petrovca 2017.”

usn.ba

I ove godine je u Bosanskom Petrovcu održana tradicionalna manifestacija “Prvi glas Bosanskog Petrovca 2017.”. Sportska dvorana petrovačke Mješovite srednje škole bila je pretjesna kako bi primila sve zainteresirane građane. Organizator manifestacije bio je Centar za kulturu i obrazovanje iz Bosanskog Petrovca uz podršku brojnih privrednih subjekata iz ove općine.

Brojnoj publici predstavilo se je 13 izvođača željnjih da ponesu titulu “prvog glasa” Bosanskog Petrovca za 2017. godinu. Stručnim žirijem sastavljenim od eminentnih muzičara predsjedavao je Osman Seferović, koji je svoje muzičko kvalitete i znanje pokazao i na ovogodišnjem regionalnom muzičkom takmičenju “Zvezde Granda” gdje je već u prvom nastupu briljirao osvojivši povjerenje svih članova žirija. Seferović je svoje muzičko umijeće pokazao i u revijalnom programu ove manifestacije čiji je nastup izazvao velike ovacije prisutne publike. Osim njega u revijalnom dijelu programa nastupila je grupa Bolero, Runolist i Medina Ganibegović.

Nakon što su se izvođači predstavili publici izvedbom svojih numera, stručni žiri je odlučio da titulu “Prvog glasa” za 2017. godinu ponese Elma Redžić, drugo mjesto je osvojio Amir Mujanić, a treće mjesto je pripalo Smajilu Družiću.

Nakon što je u svojstvu predsjednika stručnog žirija proglasio pobjednika Osman Seferović je izjavio:

“Čast mi je i zadovoljstvo što sam počašćen da budem predsjednik žirija ove tradicionalne muzičke manifestacije u Bosanskom petrovcu. Zahvaljujem se organizatoru, općini Bosanski Petrovac i svim izvođačima koji su pokazali vrlo raskošan muzički talenata i znanje. Na poseban način želim se zahvaliti i brojnoj publici koja je došla da podrži ovu manifestaciju i takmičare. Moje zadovoljstvo je utoliko veće što sam ovaj poziv doživio i kao lični uspjeh, da su vrlo kopetentni ljudi iz svijeta muzike prepoznali sve ono što činim na muzičkoj sceni u proteklom desetljeću. Hvala im na tome”.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...