Kenan Suljić je maleni dječak iz Bihaća, mali lav koji se već godinama bori sa tumorom. Nedavno su otkrili da se tumor, nažalost, povećao i Kenanu je potrebna operacija ugradnje santova.

Termin operacije je zakazan za 28. juni, a predračun troškova iznosi 24.000 eura. Porodica nije u mogućnosti obezbjediti potreban novac za operaciju, pa su prisiljeni potražiti pomoć dobrih ljudi.

Do operacije je ostalo tačno 13 dana i u tih 13 dana je potrebno prikupiti ogromnu cifru novca kako bi Kenan imao normalno djetinjstvo, koje zaslužuje kao svako drugo dijete, i kako bi mu vratili osmijeh na lice i nadu u bolje sutra.

Čuvši za tešku priču bihaćkog lava mnogi su pokrenuli i različite humanitarne akcije, a uplate za pomoć Kenanu se vrše isključivo preko sljedećeg broja računa: 1610000000000011, partija 09350276622, Raiffeisen Banka (Suljić Kenan).

Jednoj takvu akciji na trgu u Bihaću priključili su se i dvoje mladih, humanih ljudi koji su muzikom odlučili pomoći ovom dječaku. Naime, Nejra Prošić iz Cazina, učenica “Medicinske škole” Bihać, koja je nedavno prošla i na audiciji “Zvezde Granda”, te njen prijatelj Haris Hrnčić iz Velike Kladuše, student Ekonomskog fakulteta Bihać, ujedinili su svoje snage i priredili onima koji su se tada našli na trgu nezaboravan provod sa humanitarnim ciljom.

Pored štanda na kojem su se prikupljala sredstva za malog Kenu ovo dvoje mladih održali su mini koncert, zabavljali prolaznike koji su uživali i usput donirali, svako koliko je mogao, novac koji je hitno potreban našem malom lavu.

/cazin.net