S ciljem osposobljavanja Veterinarske stanice Bihać za kvalitetniji rad azila za napuštene pse na Gorjevcu, gradska uprava Bihaća obezbijedila je sredstva za nabavku jednog terenskog vozila za potrebe veterinarske stanice. Tim povodom mr.sci.Emdžad Galijašević, posjetio je Veterinarsku stanicu i tom prilikom uručio vozilo za potrebe azila za pse na Gorjevcu.

“ Već dugi niz godina naša Veterinarska stanica bori se sa problemom napuštenih pasa i njihovo zbrinjavanje u azilu. Nije ovo lak posao, ali u posljednje dvije godine napravili smo veliki korak i osigurali u budžetu 100.000 KM za azil , a istovremeno menadžment firme aktivno se uključio u sanaciju i stvaranje boljih uslova za azil. Zbog toga i ove godine nastavljamo sa podrškom našoj veterinarskoj stanici i zaista veliko hvala svim uposlenicima na angažmanu oko azila,ali i općenito brige o zdravlju životinja u našem gradu “- kazao je gradonačelnik Galijašević.

Prema riječima Zekerijaha Alagića, direktora Veterinarske stanice Bihać, pored nabavke vozila u toku je izgradnja nove ograde, novog puta i proširivanje smještajnih kapaciteta za pse lutalice. Također, Veterinarska stanica Bihać nabavila je i novu opremu za rendgensko snimanje, ultrazvuk i laboratoriju za kontrolu krvne slike.

Nabavljeno novo vozilo za Veterinarsku stanicu Bihać – izjava …Nabavljeno novo vozilo za Veterinarsku stanicu Bihać – izjava gradonačelnika mr.sci. Emdžada Galijaševića

Posted by biscani.NET on Tuesday, 19 May 2015

Nabavljeno novo vozilo za Veterinarsku stanicu Bihać – izjava …Nabavljeno novo vozilo za Veterinarsku stanicu Bihać – izjava Zekerijaha Alagića, direktora Veterinarske stanice Bihać

Posted by biscani.NET on Tuesday, 19 May 2015

/BISCANI.NET