Piše: Biscani.net

Učenica Kržalić Ajla, učenica JU OŠ “Gornje Prekounje – Ripač”, osvojila je prvo mjesto na literarnom konkursu koji je raspisao Medžlis Islamske zajednice Bihać. Konkurs je bio posvećen temi “Ramazan – radost mojoj duši”, a Ajla je svojim literarnim radom osvojila srca žirija svojom dubokom emotivnom porukom.

Mjesec Ramazan počeo je za Ajlu jednom divnom nagradom, koja je priznanje za njen trud, talent i sposobnost da prenese svoje misli i osjećaje na papir. Njen rad je očarao i inspirisao, ističući važnost ovog svetog mjeseca i njegovu posebnu radost za dušu.

Nastavnica Azra Veladžić također zaslužuje čestitke za podršku i mentorstvo koje je pružila Ajli u procesu stvaranja i razvijanja njenog literarnog talenta. Njihova saradnja rezultirala je izvanrednim dostignućem koje je donijelo ponos školi i lokalnoj zajednici.

Ovaj uspjeh osvjetljava svjetlo na kvalitet obrazovanja i angažmana koji se odvija u JU OŠ “Gornje Prekounje – Ripač”, demonstrirajući snagu i raznolikost talenata koje škola njeguje.

Čestitamo ponosnoj Ajli na njenom dostignuću i želimo joj dalji uspjeh u svim njenim budućim literarnim poduhvatima.