Nakon sinoćnjeg nevremena ponovo se osjeti miris nafte u vodi?!

usn.ba
Iz JP Vodovod Bihać i Službe za komunalne djelatnosti, vode, zaštitu okoliša i inspekcijske poslove Grada Bihaća prije nekoliko dana je istaknuto kako se stavlja van snage preporuka da se voda sa svih izvorišta kojima upravlja Vodovod Bihać prije upotrebe za piće prokuhava ili da se koristi flaširana voda, osim na punktovima Ozimica 2 i naselja Žegar, gdje potrebno izvršiti preventivno prokuhavanje vode za piće prije upotrebe. Međutim, nakon sinoćnjeg nevremena koje je zahvatilo Bihać ponovo se osjeti miris nafte u vodi.

Naime, čitatelji portala koji žive u bihaćkom naselju Harmani kažu da se od jutros osjeti miris nafte u vodi i nisu sigurni da li je voda zdravstveno ispravna. Portal USN.ba je pokušao telefonski konktaktirati Vodovod Bihać, ali je ostao bez odgovora na ovo pitanje jer niko nije odgovarao na pozive.

Podsjećamo, direktor Vodvoda Damir Felić je kazao za sarajevsko Oslobođenje da svake nove padavine mogu utjecati na kvalitet vode u Bihaću.

– Danas smo (jučer, op. a.) opet poslali osam uzoraka na nove analize u Zavod za javno zdravstvo USK, a rezultate ćemo dobiti za tri dana. Kao što vam je poznato, sinoć (preksinoć) smo opet imali obilne padavine na području grada, što može utjecati na kvalitet vode – podsjetio je Felić, uz opasku da je od 4. septembra, kada su vršene prve analize, do danas stanje sa zdravstvenom ispravnošću popravljalo.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...