Nakon velike borbe oko smjene Gradske izborne komisije: Poznato 7 novih/starih imena, ovu funkciju će obavljati 7 godina (FOTO)

usn.ba

Portal USN je u proteklom periodu u više navrata pisao o bivšoj Gradskoj izbornoj komisiji, o udruživanju članova protiv tadašnjeg predsjednika, pisma prema CIK-u, pa o njihovom iznenadnom kajanju i međusobnom pomirenju.

To nije bilo dovoljno da Centralna izborna komisija spriječi proceduru izbora kompletne Gradske izborne komisije u Bihaću.

Oni koji redovno prate rad Gradskog vijeća, nikako se ne mogu oteti dojmu kako rukovodstvo Gradskog vijeća na čelu sa predsjedavajućim Župom, i sekretarom Vijeća Ibrahimpašić Zlatom nije u stanju ispoštovati osnovne propise i pravila kada je u pitanju funkcioniranje rada Gradskog vijeća.

Naime, USN je nekoliko puta kritizirao predsjedavajućeg Župu Davora kako zloupotrebljava poziciju i nedozvoljava vijećnicima da obavljaju jednu od svojih osnovnih funkcija, a to je njihovo aktivno učešće u kreiranju propisa kroz inicijative. Na desetine inicijativa nikada nije ugledalo svjetlo dana, a uz predsjedavajućeg, svoju odgovornost nosi i sekretar Gradskog vijeća Ibrahimpašić Zlata.

Prilikom razrješenja bivše Gradske izborne komisije, vijećnici su pitali sekretara vijeća koja je svojevremeno i predsjedavala Gradskom izbornom komisijom, “Da li članovi Komisije koji su bili u Komisiji koja je smijenjena, imaju pravo ponovo na kandidiranje i izbor?”, tada je sekretar odgovorila jasno NE.

Izvori bliski našem portalu su kazali kako je Komisija za izbor zatražila potvrdu ovog stava sekretara od strane CIK-a, međutim, iz Sarajeva je došao potpuno suprotan odgovor.

O imenima i prezimenima članova nećemo trošiti vrijeme, a vrijeme će pokazati sposobnost ove novoimenovane Komisije da radi zadani posao.

U prilogu pogledajte Odluku, ali i bodovanje članova:0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...