Narednog vikenda u Bihaću se igra 1. Memorijalni košarkaški turnir “Suad Sudo Balić 2024”, a u organizaciji Košarkaške akademije Bihać, koja ovim putem želi iskazati veliku zahvalnost našem preminulom Suadu Sudi Baliću, koji je ostavio neizbrisiv trag kao čovjek, sportski radnik, novinar za samu akademiju, te cjelokupan sport Grada Bihaća i šire.

Turnir je na rasporedu u subotu 25.05.2024.godine i nedjelju 26.05.2024.godine, a za ovu pravu, istinsku košarkašku poslasticu organizator turnira se potrudio pozvati renomirane ekipe iz regiona, pa ćemo imati priliku pratiti pored naše Košarkaške akademije Bihać i ekipe OKK Sloboda Tuzla, KK Igokea Aleksandrovac i KK Budućnost Bijeljina u međusobnim susretima.

Pored toga što je ovaj košarkaški turnir memorijalnog karaktera, važno je spomenuti i humanitarni karakter samog turnira jer cjelokupan iznos od prodatih ulaznica u dva dana takmičenja, koliko traje ovaj košarkaški turnir ide na račun Centra za djecu bez roditeljskog staranja Duga K.Vakuf, a cijena ulaznice je simboličnih 2 KM.

Nadamo se da ćemo i ovaj put pokazati veliko Krajiško srce, kao i uvijek do sada, te svojim prisustvom i kupovinom ulaznica za ovaj sportski događaj učestvovati u sjećanju na našeg Suada Sudu Balića i pomoći našoj djeci Centra Duga K.Vakuf.

U subotu 25.05.2024.godine na rasporedu su tri utakmice, a snage će odmjeriti:

10:30h KA BIHAĆ – OKK SLOBODA Tuzla

12:00h OTVARANJE TURNIRA

13:00h KK IGOKEA Aleksandrovac – KK BUDUĆNOST Bijeljina

16:00h KA BIHAĆ – KK BUDUĆNOST Bijeljina

U nedjelju 26.05.2024.godine na rasporedu su tri utakmice:

10:00h KK BUDUĆNOST Bijeljina – OKK SLOBODA Tuzla

13:00h KK IGOKEA Aleksandrovac – OKK SLOBODA Tuzla

15:30h KA BIHAĆ – KK IGOKEA Aleksandrovac

17:00h ZATVARANJE TURNIRA

U pauzama utakmica organizator turnira će prirediti i takmičenje u šutanju za naše najmlađe košarkaše, a uz pomoć sponzora ove sportske manifestacije priredit će i nagradnu igru za posjetioce turnira, pa nas zaista očekuje lijep, sportski vikend u našoj Sportskoj dvorani Luke u Bihaću.

OVIM PUTEM POZIVAMO SVE VAS NA SPORTSKI VIKEND U DVORANI LUKE JER:

“SJEĆAMO SE NAŠEG DRAGOG SUADA SUDE BALIĆA I IGRAMO ZA NAŠU DJECU DUGE”

Također se zhvaljujemo našim sponzorima, koji su podržali ovu sportsku manifestaciju: RED COMPUTERS, EUROING, CITY CENTAR CAZIN, i PRINT STUDIO, SARAJEVSKI KISELJAK, MASTEL CNC, CPU INFOTECH, ATELJE CLUB BIHAĆ, GRADSKI SPORTSKI SAVEZ BIHAĆ, SS USK-a, ČJ BIHAĆ, RESTORAN INSULA, MEGGLE, DIBS 98, CAFFE PIZERIA CITY, SINECH, UNIMATRIX…..