Nastavljaju se projekti Agencije za vodni sliv rijeke Save na području grada Bihaća

Biscani.net

Saradnja Gradske uprave Bihać i Agencije za vodni sliv rijeke Save primjer je uspješne sinergije lokalne zajednice i federalnih institucija. Potvrdili su to do sada uspješno realizirani projekti Agencije na području grada Bihaća među kojima se izdvaja podrška Projektu prečišćavanja i odvodnje otpadnih i oborinskih voda u iznosu od milion KM i uređenje desne obale rijeke Une u bihaćkom naseljuPokoj.

Da će se uspješna saradnja nastaviti i u narednom periodu potvrdio je današnji susret bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića sa Seadom Delićem, direktorom Agencije za vodni sliv rijeke Save. Dogovorena je zajednička saradnja oko nastavka izgradnje obala/utvrde na desnoj obali rijeke Une u naselju Pokoj u dužini od 250 metara za što je Agencija izdvojila 200.000 KM.

„Hvala direktoru Deliću na dosadašnjoj podršci koju je Agencija pružila gradu Bihaću i to su primjeri uspješne saradnje koja je rezultirala konkretnim projektima koji su realizirani u našem gradu i Kantonu, a oni su u prošloj godini iznosili skoro 1,7 miliona KM za cijelo područje USK-a„- istakao je gradonačelnik Fazlić.

Kako je danas istaknuto Agencija za vodni sliv rijeke Save i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva biti će pokrovitelji ovogodišnjeg sajma EKOBIS. Zahvaljujući podršci na ovogodišnjem sajmu biti će predstavljeni svi proizvođači flaširane vode iz BiH.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...