Nekadašnji komandant 5. Korpusa i sadašnji savjetnik ministra boraca Ramiz Dreković u neslavnom nastupu na televiziji: Pogledajte okršaj između generala Ramiza Drekovića, parlamentarca Zukana Heleza i predstavnika boraca Fadila Duranovića (VIDEO)

usn/federalna.ba

Nekadašnji komandant 5. Korpusa, general, savjetnik ministra za boračka pitanja Ramiz Dreković, zastupnik Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH poslanik SDP-a BiH Zukan Helez i predstavnik boraca 2. Korpusa Fadil Duranović su gostujući u emisiji “Pošteno” na Federalnoj televiziji govorili o protestima boraca i njihovim zahtjevima.

Naime, borci zahtijevaju da Vlada FBiH prestane financirati 1.600 boračkih udruženja u FBiH, objavu jedinstvenog registra boraca, te borački dodatak.

Savjetnik ministra za boračka pitanja Ramiz Dreković je istakao kako on, kao savjetnik ministra boraca, radi sve što je u njegovoj moći kako bi pomogao ovoj populaciji.

S druge strane Zukan Helez i Fadil Duranović tvrde da ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević i premijer Vlade FBiH Fadil Novalić manipulišu građanima FBiH i da ne žele objaviti jedinstveni registar boraca jer, kako navodi Helez, to bi dovelo do niza tužbi od strane boračke populacije prema pojedincima koji se nalaze nezasluženo na listama, te Vladi FBiH koja je odobrila tu listu, te financira istu.

Više u video prilogu ispod:

Ukoliko vam se video ne učitava kliknite OVDJE!0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...