Proteklih dana se svakodnevno najavljivala nova rekonstrukcija vlasti u Unsko-sanskom kantonu, a koju je na posljednjoj sjednici KIO SDA USK svojim zaključcima Kantonalni izvršni odbor SDA USK zatražio od premijera da razriješi ministre dojučerašnjih koalicionih partnera A-SDA.

Prema informacijama portala USN.ba, rok za taj potez koji je dobio Saračević Izudin je istekao tako da je i njegova pozicija postala upitna.

Međutim, kako posljednje informacije glase, od najavljene rekonstrukcije vrlo vjerovatno neće biti ništa. Naime, izvor blizak SDA je za portal USN.ba rekao kako je u toku sjednica Kolegija SDA u Sarajevu, na kojoj se razmatra situacija na Unsko-sanskom kantonu i najavljena koalicija SDA sa SDP, DF, SBB i Laburističkom strankom. Informacije o reakciji samog vrha SDA su suprotne radu KO SDA USK i postoje izgledne mogućnosti da se zaključci koje je donio KIO na sjednici održanoj u subotu stave van snage.

Da li su takve reakcije na najvišem nivou SDA zbog mogućeg koaliranja sa SDP i DF ili zbog sporazuma sa A-SDA i partnerima na državnom nivou o kojem so govorilo proteklih dana ili će Kolegij stranke ipak odobriti najavljenu rekosntrukciju ostaje nam da vidimo nakon same sjednice Kolegija SDA koja je u toku.

/usn.ba