Kako je najavljeno na jučerašnjoj skupštini Nogometnog kluba Jedinstvo, održana je sastanak tzv. kriznog štaba, na kojem su donesene odluke o imenovanju v.d. predsjednika kluba.

Naime, za je v.d. predsjenik kluba izabran gospodin Nenad Duraković, koji će na čelu radne grupe koju još čine Ervin Smajilagić, Nihad Hadžiabdić, Aljoša Bobić i Vesmir Ružnić od sutra početi raditi na rješavanju nagomilanih problema kluba.

– Stanje je jako teško, račun kluba je blokiran, međutim počela su učlanjivanja u klub s kojima bi se moglo doći do određenih sredstava s kojima bi se račun odblokirao. Za odigravanje prve utakmice klubu je potrebno 20.000KM kako bi se platili stečeni dugovi, kazao je Emir Kurić v.d. predsjednik skupštine NK Jedinstvo.

Počela je izrada stranice NK Jedinstvo te izrada članskih kartica za članove. Cijena godišnje članarine iznosiće minimalno 20 KM, međutim uplata može biti i veća od minimalne cijene. Samom uplatom svaki član postaje dio skupštine i ima pravo da odlučuje u radu kluba.

Uplate se trenutno ne mogu izvršiti zbog blokade računa, međutim rukovodstvo ulaže maksimalne napore kako bi riješilo taj problem,

– Situacija je teška, ali je priča pozitivna i ispravna i javlja se svakim trenom sve veći broj građani spremni da pomognu klubu. Račun je blokiran zbog dugovanja koje je su nagomilali prethodni rukovodioci, a prema sadašnjim informacijama radi se od dugu od preko 100.000KM. Ovim putem bih pozvao građane da se u subotu odazovu na radnu akciju uređenja stadiona, zaključio je Kurić.

/ABC.ba