Predizborne kampanje za lokalne izbore koji će se održati početkom oktobra u našoj zemlji uvelike su otpočele, zavisno od kandidata i različitih političkih stranaka među kojima ima i onih koji pažnju privlače neobičnom kampanjom.

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Bihaća Ejub Dizdarević otpočeo je kampanju koja itekako odudara od onih tradicionalnog tipa.

Ejub Dizdarević Bubo, nezavisni kandidat za gradonačelnika Bihaća prije nekoliko mjeseci je obznanio svoju kandidaturu za gradonačelnika Bihaća, predstavljajući se za “prvog narodnog gradonačelnika Bihaća”.

Ukoliko pobjedi, “Bubo” je obećao rješavanje mnogih problema koji muče ovaj grad, prije svega, ni manje ni više, pitanje vojne imovine, koja, kako kaže, propada i treba je staviti u funkciju.

U međuvremenu je prikupio dosta pratitelja na društvenim mrežama, gdje promoviše svoje aktivnosti i planove. Da se nije nimalo šalio u svojim namjerama, ovaj ekscentrični Bišćanin, po zanimanju cvjećar, svjedoči i najnoviji video klip koji se u zadnjih nekoliko dana širi društvenih mrežama.

Naime, u kraćem i zanimljivom uratku “Bubo” se bori protiv “crvenih” i “zelenih”.

Inače, osim Dizdarevića kao nezavisnog kandidata, za gradonačelnika Bihaća kandidovani su i Hadis Jusić ispred SDA, Hajrudin Havić ispred SDP-a, te Edin Mašić ispred Naše stranke.

/klix.ba