U sklopu press konferencije održane danas u Bihaću, predstavnici NK Dinamo iz Zagreba najavili su nadolazeći Nogometni kamp u suradnji s NK Jedinstvo iz Bihaća. Ovaj događaj, podržan od strane Gradske uprave i Sportskog saveza Bihać, planiran je od 3. do 5. aprila na terenima NK Jedinstvo.

Koordinator Dinamovog kampa, Stanislav Kljutić, istaknuo je da će treninzi biti održavani dva puta dnevno, uz planirano sudjelovanje između tri i pet trenera iz Dinama, s obzirom na broj prijavljene djece. Prijave su otvorene za sudionike iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i iz susjednih država, a dobrodošli su svi uzrasta od 10 do 17 godina.

Stanislav Kljutić dodao je: “Dinamovi treneri će održavati treninge, a mi ćemo još uključiti i trenere iz lokalnih klubova.”

Gradonačelnik Bihaća, Elvedin Sedić, izrazio je podršku ovom događaju te istaknuo planove za poboljšanje sportske infrastrukture u gradu. “Radimo na pomoćnom terenu, i iako nisam siguran da ćemo ga uspjeti završiti do aprila, to je dodatna motivacija da i dalje radimo na izgradnji i unapređenju sportske infrastrukture. Želimo češće vidjeti ovakve događaje u Bihaću u budućnosti”, naglasio je Sedić.