U organizaciji Biciklističkog kluba „MAKARSKA“ u nedjelju, 15.05.2016. godine održana je biciklistička utrka – Međunarodni biciklistički uspon na planinu Biokovo u Republici Hrvatskoj, a koji se u saradnji s „Parkom prirode Biokovo“ organizira povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Hrvatskoj.

Pravo učešća na utrci su imale sljedeće kategorije: starosti do 20 godina, od 20 do 30 godina, od 30 do 40 godina, od 40 do 50 godina, kao i preko 50 godina i to kako na cestovnim tako i brdskim biciklima.

Na utrci su nastupili i članovi BK „Bihać“ u sastavu: Nedim Alagić, Đulaga Trejić i Mujo Kurtović (Elite), Muhamed Liha (U-23) i Amar Selmanović (Junior).

Stazu dugačku 32 km, Muhamed Liha je u kategoriji do 20 godina savladao prvi, popevši se na najviši vrh planine Bikovo, Sveti Jure nadmorske visine 1762 m, te time osvojivši prvo mjesto i zlatnu medalju u svojoj kategoriji na cestovom biciklu, dok je njegov klupski kolega Amar Selmanović u istoj kategoriji zauzeo visoko četvrto mjesto.

Ništa manje uspješni nisu bili i ostali članovi BK „Bihać“. Naime, gotovo zimsko vrijeme na samom vrhu planine Biokovo sa temperaturom od oko 0 ͦ C nije spriječilo Muju Kurtovića i Đulagu Trejića da u kategoriji od 20 do 30 godina, na cestovnom biciklu zauzmu drugo, odnosno treće mjesto, te time osvoje srebrenu, odnosno brončanu medalju.

BK „Bihać“, koji nastavlja svoje pripreme za  Državno cestovno prvenstvo Bosne i Hercegovine 2016., čiji su organizatori i koje će biti održano narednog mjeseca u Bihaću,  su ovim medaljama iznova pokazali da se radi o sportskom kolektivu koji je rasadnik vrhunskih sportista, ali i najtrofejniji biciklistički klub na području cijele Bosne i Hercegovine.