Slavite li Novu godinu na otvorenom u Bihaću, MUP USK upozorava: Ovo su stvari koje su strogo zabranjene!


Povodom nastupajućih novogodišnjih praznika i Javnog dočeka Nove 2018. godine, na području Unsko-sanskog kantona se očekuje prisustvo velikog broja građana, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva

Tim povodom, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko.sanskog kantona je preduzela niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

U periodu od 30. decembra 2017. godine do 02. januara 2018.godine, na području USK će se održati niz manifestacija, gdje će biti angažovan dovoljan broj policijskih službenika.

U sklopu navedenih aktivnosti, pojačano je prisustvo policijskih službenika na terenu, kako u policijskim uniformama, tako i u građanskim odijelima. Aktivnosti se ogledaju u sljedećem:

– sprečavanju nabavke, prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava i sankcionisanje osoba koje se time bave,

– pojačanom kontrolom učesnika u saobraćaju

– pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu vozača motornih vozila,

– prikupljanje svih informacija kako bi se javni red i mir održao na potrebnom nivou

Sačinjen je Operativni plan provođenja mjera fizičkog, operativnog, kontradiverzionog i saobraćajnog osiguranja, po kojem će postupati policijski službenici.

Apelujemo na građane koji će Novu godinu dočekati na otvorenom da sa sobom ne nose: petarde i pirotehnička sredstva, alkoholna pića, staklene boce, limenke ili bilo kakve oštre ili tupe predmete koji mogu nanijeti i najmanju povredu drugom licu i sl., te da svojim postupcima ne dovedu u opasnost svoju i tuđu imovinu, kao i zdravlje i život svih građana.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...