Članice Kantonalnog druženja žena oboljelih od karcinoma dojke Behar danas su na gradskom trgu prodajom narcisa obilježili Dan narcisa . Riječ je o humanitarnoj akciji koja je posvećena prevenciji, odnosno ranom otkrivanju,te svima oboljelima od raka dojke. Kako je istakla Mileva Zulić, predsjednica Udruženja Behar, Dana narcisa prilika je da se građani Bihaća, odnosno žene, upoznaju sa potrebom prevencije, koja u slučaju ove opake bolesti, pruža velike mogućnosti izliječenja.

Današnju humanitarnu akciju podržao je i bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević, kazavši da je gradska uprava uvijek podržavala aktivnosti Udruženja Behar i njihove projekte koji za cilj imaju upoznavanje javnosti o prevenciji i lječenju karcinoma dojke.

„Ovo je dan kada svi zajedno moramo podržati ove hrabre žene, majke, kćerke, supruge i djevojke koje se bore sa ovom opakom bolešću. Sva udruženja imaju otvorena vrata u gradskoj upravi jer kroz aktivizam članica udruženja lakše se i ove žene bore sa ovom opakom bolešću. Tu smo i da rješimo problem oko smještaja ovog udruženja koje nažalost iz dana u dan okuplja sve veći broj žena i stoga im treba i adekvatan prostor za rad „-kazao je gradonačelnik Galijašević.