Piše: Biscani.net

U bihaćkom naselju Midžića mahala jučer je obilježena 32. godišnjica stradanja četiri djevojčice koje su tragično izgubile živote uslijed agresorske granate. Azra Kurjaković, Mirela i Sabina Zjakić, koje su imale po 12 godina, te 17-godišnja Maida, poginule su dok su se igrale, ostavljajući neizbrisiv trag tuge u srcima svojih najbližih.

Gradska organizacija SDP BiH Bihać, zajedno s porodicama, komšijama i prijateljima, obilježila je ovu tužnu godišnjicu učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća na Spomen ploču u ulici Dječijih žrtava. Ovaj čin sjećanja odaje počast prvim civilnim žrtvama rata u Bihaću, podsjećajući na nepravdu i bol koju rat donosi.

“Ove godine ponovno stojimo uz porodice poginulih djevojčica, dijeleći s njima bol i tugu njihovih srca,” izjavili su iz SDP BiH Bihać. “Azri, Mireli, Sabini i Maidi, neka je vječni rahmet i laka crna zemlja bosanska, a njihovim najbližima sabur.”

Ova tužna godišnjica podsjeća na nevinost i krhkost života, ističući potrebu za trajnim mirom i suosjećanjem među ljudima.