Prije 32 godine granata sa agresorskih položaja iznad Bihaća zauvijek je prekinula živote četiri djevojčice. Azra Kurijaković, Mirela i Sabina Zjakić, te Maida Hošić zaustavljene su u igri u Midžića mahali koja i danas svjedoči o njihovoj tragičnoj sudbini.

Svake godine 19. juna Gradska organizacija SDP-a sa Forumom žena i Forumom mladih, te porodicama poginulih djevojčica upriliči polaganje cvijeća, učenje Fatihe i podsjeti na njihovo stradanje.

„32 godine od tog stravičnog zločina, što se tiče svih porodica, osjećaj je uvijek isti, ništa se ne mijenja, vrijeme ne može izliječiti rane. Još jedna bolna istina je da zločinci nisu nikad odgovarali. Niko nije priveden, a to se može utvrditi ko je tih dana granatirao ovaj dio grada Bihaća“, izjavio je Jasmin Hošić, brat Maide Hošić.

„Svake godine dijelimo bol sa porodicama, komšijama i prijateljima porodica Zjakić,Kurijaković i Hošić i pokušavamo koliko toliko olakšati te teške trenutke, jer svaka godišnjica je podsjetnik na rana na srcu koju nose ove porodice“, kazao je Admir Čavkić, potpredsjednik GO SDP Bihać.

Izvor: radioBihać