Odbojkaški klub „Bihać“ organizuje 14. Memorijalni odbojkaški turnir “Bihać 2017”

abc,ba
Nakon nešto manje od mjesec dana bazičnih priprema odbojkaši Bihaća su u subotu (16.09.2017. godine) učestvovali na I memorijalnom turniru „Zdravko Dacijar“ u Zadru.

Odigrane su dvije utakmice sa hrvatskim prvoligašima OK „Zadar“ i OK „Split“. Iako bez opravdano odsutnih 5 prvotimaca (Zirić, Čelebić, Bešlagić, Selmanović J., Selmanović A.) mladi bihaćki odbojkaši su pružili dobar otpor, naročito u prvoj utakmici protiv domaćina OK „Zadra“ koju su izgubili 1:2. Protiv OK „Splita“ umor i kratka klupa uzrokovali su maximalan poraz (0:3). U utakmici za pobjednika turnira OK „Split“ je pobjedio domaćina sa 2:1 i zasluženo osvojio prvo mjesto na turniru.

OK „Bihać“ na turniru su predstavljali: Zećirević Adnan, Hubić Eldan, Delić Mirza, Bregar Zlatan, Jahić Dino, Beširević Sandin, Veladžić Haris, Silajdžić Sead i trener Selmanović Zinaid.

Predstojeći vikend Odbojkaški klub „Bihać” organizuje XIV Memorijalni turnir „Bihać 2017″ radi podsjećanja na šest izuzetnih sportaša i vrsnih odbojkaša bihaćkog kluba koji su živote izgubili u agresiji na BiH.

Edin Bećiragić Bećo, Dževad Fajković, Hasan Softić, Samir Muslić, Asim Dupanović Aćim i Aida Nadarević, u čiju se čast i spomen održava memorijalni turnir su opstankom Bosne i Hercegovine dobili odlučujući set, nažalost za njih i posljednji .

Na turniru će učestvovati OK „Zadar“ (Hrvatska), OK „Sisak“ (Hrvatska), OK „Rovinj“ (Hrvatska) i domaćin OK „Bihać”, a sportski program turnira održat će se u nedjelju 24.09.2013. godine u Sportskoj dvorani „Luke“ u Bihaću sa slijedećim rasporedom:

PROGRAM 14. MEMORIJALNOG ODBOJKAŠKOG TURNIRA „BIHAĆ 2017“

SUBOTA, 23.09.2017.

11:00 Obilazak mezarja poginulih članova Odbojkaškog kluba „Bihać“
– okupljanje na mezarju Humci

NEDJELJA, 24.09.2017.

10:30 Dolazak ekipa učesnica u Sportsku dvoranu „Luke“
11:00 Svečano otvaranje turnira
11:30 ½ finale – prva utakmica
12:50 ½ finale – druga utakmica
14:30 Utakmica za 3. mjesto
16:15 Finale

17:45 Svečanost zatvaranja turnira, dodjela priznanja i zajednička večera učesnika sa članovima porodica poginulih odbojkaša

Napomena: Sve utakmice turnira se igraju na tri odigrana seta po zvaničnim odbojkaškim pravilima.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...