Odlična suradnja banjalučkih i bihaćkih šampiona

Biscani.net
U toku priprema članova KBS “FAVORIT BH” iz Bihaća Eme Bajrić i Rasima Alunovića za Europsko juniorsko prvenstvo u kickboxingu, Bišćani su posjetili banjalučke klubove “Borac” i “Hektor” te su odradili jake sparinge koji su od velike koristi za nadolazeće prvenstvo.

Banjalučanima je ovo također bilo od velikog značaja koji koriste ljetnu pauzu da što spremniji uđu u narednu sezonu takmičenja i Čedi Pantiću koji brusi formu za nastup na SF3.

Bišćani su zahvalni Anji Janković, Sonji Drobnjak, Mići Drobnjaku, Predragu Stankoviću Peđi, Čedi Pantiću i Denisu Marjanoviću koji su se pokazali kao pravi domaćini i pokazali svoju veličinu kao ljudi i kao sportisti.

-Ono što je ostavilo jak utisak na nas je entuzijazam i organiziranost KBS Hektor koji vodi Predrag Stanković Peđa pod čijom dirigentskom palicom treniraju asovi poput Denisa Marjanovića i Čede (TDI) Pantića.

U Hektoru su odlični uslovi a dvorana je specijalizovana za treninge borilačkih sportova a sparinzi sa profesionalcima poput Pantića i Marjanovića su od neprocjenjivog značaja za naše reprezentativce – izjavio je za naš portal Rinaldo Pikoloti, trener KBS FAVORIT BH koji je ove godine na Državnom prvenstvu proglašen za najbolji klub u K1 disciplini u BiH.

Pored obostrane koristi za sportiste ovo je svakako poruka i primjer kako je sport od ključnog značaja za našu omladinu.

-Nesebično se pomažemo i družimo bez ikakvih predrasuda i stvaramo šampione i dobre ljude koji će sutra biti korisni društvu jer suživot i tolerancija su važniji od bilo kakve medalje – poručuju iz krajiških klubova.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...