U strogom centru grada, ispred Kulturnog centra Bihać, u petak 8.7.2016. godine održan je prvi Bihać Chit Chat u organizaciji Udruženja za razvoj i promociju kreativne industrije “Ventilator” Bihać.

Prvi BCC pokazao se kao vrhunski događaj koji je potreban lokalnoj privredi ukoliko zaista želi postati dio savremenih poslovnih tokova. Serijom malih razgovora za velike ideje, organizator će pokušati da pomogne privrednicima Unsko-sanskog kantona da unaprijede poslovanje kroz iskustva uspješnih privrednika iz BiH ali i kompletne regije.

odrzan-prvi-bihac-chit-chat-samo-vi-mozete-popraviti-svoj-zivot1

“Ideja bi trebala biti zaista jednostavna, odnosno kad krenete sa prvom idejom, mislim da trebate oduzeti neke stvari, dok je ne pojednostavite. Danas posebno kroz korištenje tehnologije može se provjeriti da li ideja ima prolaz i da li uopšte ima reakcija tržišta na vašu ideju”, rekao je Edin Mehić, bosanskohercegovački anđeo investitor i serijski poduzetnik, koji je bio gost predavač na prvom Bihać Chit Chat-u.

“Nemojte očekivati od načelnika, premijera, sistema da vam popravi život. To možete samo vi. Gdje god ima problem, tu je ideja za biznis” poručio je Edin Mehić.

odrzan-prvi-bihac-chit-chat-samo-vi-mozete-popraviti-svoj-zivot

Prvi BCC održan je pod pokroviteljstvom UniCredit banke.

Iz Udruženja “Ventilator” već najavljuju Drugi Bihać Chit Chat za august mjesec, i obećavaju da neće biti odmora jer žele izgraditi zdravu i privredno jaku zajednicu. Uskoro više informacija o tačnom datumu događaja i gostima.

Fotografije: Muamer Boja Lookman / tekst: media-marketing.com