Održan sportski susret mladih ”Sportom protiv predrasuda”

Biscani.net

U organizaciji Odbora za međureligijsku saradnju Bihać (OMS Bihać), koji je u sastavu Međureligijskog vijeća BiH (MRV BiH) i Renovabisa, te podršku Grada Bihaća, danas je u prostoru TC Bingo održan sportski susret mladih pod nazivom ”Sportom protiv predrasuda”.

Turnir u kuglanju bio je prilika da se međusobno upoznaju i druže učenici iz Bihaća, Bosanskog Petrovca i Drvara, a prema riječima predstavnika Međureligijskog vijeća Bihać međusobnim kontaktom vjeroučitelja sa učenicima osnovnih i srednjih škola, sa područja USK-a i Kantona 10 došlo se do spoznaje da se mladi iz ovoga kraja slabo poznaju, te rijetko i nedovoljno druže sa drugim pripadnicima različitih vjerskih zajednica.

„Ovaj događaj trebao je biti održan u sklopu obilježavanja Dana Grada Bihaća no vremenske neprilike su ga odgodile za danas i sretan sam što smo danas u Bihaću okupili mlade iz nekoliko gradova kao potvrdu da je međusobno uvažavanje i poštivanje garant napretka naše države. Uvjeren sam da će mladi danas uživati u sportskom natjecanju i da će iz našeg grada poslati poruke suživota, mira i međusobnog uvažavanja“ – istakao je gradonačelnik Šuhret Fazlić, koji je prvim bacanjem kugle otvorio turnir.

Zahvalivši se svima na podršci pri organizaciji Miloš Rodić, koordinator projekta OMS Bihać, kazao je da su ciljna grupa učesnika na Projekta učenici osnovnih i srednjih škola, sa područja USK ali i Kantona 10, koji su budućnost svakog društva, a ujedno i osiguravaju trajnost projekta izgradnje, povjerenja, razumijevanja i odgovornosti za zajedničku budućnost, što doprinosi boljem međureligijsom dijalogu.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...