Održana centralna mevludska svečanost u Bihaću (FOTO)

biscani.net
U džematu Fethija sinoć je upriličena centralna mevludska svečanost povodom nastupanja rebiul-evvela, mjeseca rođenja Božijeg poslanika Muhammeda, a.s.

Tom prilikom je u nastarijoj bihaćkoj džamiji proučen mevlud u izvedbi bihaćkih imama koji su melodičnim glasovima zagrijali srce i osvježili duše pristunih vjernika.

Nakon što se zahvalio prisutnima što su se odazvali pozivu i uveličali ovu svečanost, Abdulaziz-ef. Nuspahić, imam džemata Fethija, zahvalio se Allahu na blagodati slijeđenja Njegovog posljednjeg Poslanika, a.s., koji je bio najbolji čovjek što je hodio zemljom.

“Allahov poslanik Muhammed, a.s., je došao na ovaj svijet da bi bio milost svjetovima i upravo nam on treba biti najveći uzor u životu, jer on to zaista i zaslužuje. Na ovaj način mi iskazujemo ljubav prema Allahovom Poslaniku, a.s., a ljubav prema njemu je ibadet Allahu, dž.š.”, kazao je efendija Nuspahić

Na kraju svečanosti vjernicima se obratio Mensur-ef. Ćehić, glavni imam Medžlisa IZ Bihać, naglasivši značaj ovakvih skupova u vremenu materijalizma i sveopće moralne krize, zaključivši kako je vjernicima jedini spas u povratku učenjima Allahovog Poslanika, a.s., koji je tokom historije uvijek bio u srcima svih muslimana.

“Puno je negativnosti koje se u jednoj muslimanskoj zajednici nikako ne bi smjele naći tu. Mnoštvo je onih koji za sebe kažu da su sljedbenici Allahovog poslanika Muhammeda, a.s., a čine stvari koje njegovi sljedbenici nikako ne bi smjeli činiti. Zato je nama koji smo svjesni toga, da prenosimo njegove poruke na naše porodice, bližnje i na našu okolinu kako bi i oni zavoljeli Allahovog poslanika Muhammeda, a.s. i primjenili istine s kojima je on došao.”, kazao je Mensur-ef. Ćehić, glavni imam MIZ Bihać.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...